Policija je zakonito postupila prema maloljetnici u Petrinji

Tijekom jučerašnjeg dana, 23. lipnja, provedena je kriminalistička obrada nad nekoliko osoba, u sklopu koje su u Sisku i Petrinji izvršene pretrage više kuća

Tijekom jučerašnjeg dana, 23. lipnja, provedena je kriminalistička obrada nad nekoliko osoba, u sklopu koje su u Sisku i Petrinji izvršene pretrage više kuća, stanova i vozila. Pojedinosti vezane za navedenu kriminalističku obradu nije moguće iznositi, obzirom da se radi o kaznenim djelima iz nadležnosti Ureda za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije.

             Prilikom postupanja u kući u Petrinji na adresi Stjepana Radića 118, policijski službenici Interventne jedinice policije Sisak ušli su u jednu od prostorija koja jer bila zamračena te uočili da na krevetu leži prekrivena nepoznata osoba.

             Policijski službenik je potom prema osobi uputio uzvik „policija“, na što ista nije reagirala, te je taj uzvik ponovio još jednom, na što se osoba okrenula i potrbuške skliznula na pod. Potom je policijski službenik osobi na obje ruke stavio sredstva za vezivanje poradi sprječavanja eventualnog napada te je s još jednim policijskim službenikom istu izveo u dvorište.

             Izlaskom je uočeno da se radi o ženskoj osobi za koju su njeni roditelji iskazali da se radi o njihovoj maloljetnoj kćeri, nakon čega su policijski službenici istoj skinuli sredstva za vezivanje, obzirom da nisu postojali razlozi za njihovu daljnju primjenu.

             Tom se prilikom ista požalila na ozljedu nosa, za što je rekla da se nehotice udarila u policijsku opremu od policajca koji joj je stavljao sredstva za vezivanje.                            

             U svezi navedene ozljede ista nije zatražila liječničku pomoć, ali je naknadno u pratnji djelatnika policije odvedena liječniku u Dom zdravlja u Petrinji, koji je izdao povijest bolesti bez kvalifikacije tjelesnih ozljeda i naveo da u predjelu lijeve nosnice ima trag krvi, bez vanjske traume, te da na zglobu desne ruke ima crvenilo od primjene sredstava za vezivanje.

             Od maloljetnice, nad kojom su primijenjena sredstva za vezivanje, u nazočnosti punoljetne osobe zaprimljena je kaznena prijava, nakon čega su provedeni policijski izvidi, kojima je utvrđeno da je postupanje policijskih službenika u ovom slučaju bilo zakonito i opravdano, o čemu će putem izvješća biti i izvješćeno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku.



Stranica