Smrtno stradao na autocesti

Nakon sudara 60-godišnjak je iz nepoznatih razloga pješice neoprezno pokušao prijeći autocestu

U prometnoj nesreći koja se jučer, 20. srpnja, oko 17.50 sati dogodila  na 139 km i 750 m sjeverne kolničke trake autoceste A-3, Bregana-Zagreb-Lipovac kod mjesta Borovac, Grad Novska, smrtno je stradao 60-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Njemačkoj.
On je upravljajući osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, zbog nedržanja potrebnog razmaka prednjim dijelom svoga vozila udario u zadnji dio priključnog vozila, pridodanog teretnom automobilu osječkih registracijskih oznaka koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, pri čemu je na vozilima nastala veća materijalna šteta.
Nakon ove prometne nesreće vozila su se zaustavila na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi, a 60-godišnjak je iz nepoznatih razloga pješice neoprezno pokušao prijeći autocestu, pri čemu je u njega udario osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 32-godišnjakinja s područja Gospića. Uslijed udara isti je odbačen na desnu prometnu traku i na mjestu nesreće smrtno je stradao.
Očevid ovih dviju prometnih nesreća obavila je istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku i županijska državna odvjetnica.
Mrtvo tijelo smrtno stradalog 60-godišnjaka prevezeno je na patologiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, gdje će biti obavljena obdukcija.
Vezano za ove dvije prometne nesreće policijski će službenici dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica