Nasilnik tukao svoju majku

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističku obradu nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Siska zbog sumnje da je počinio kaznena djela teška tjelesna ozljeda, nasilničko ponašanje u obitelji i

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističku obradu nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Siska zbog sumnje da je počinio kaznena djela teška tjelesna ozljeda, nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnja na štetu svoje 54-godišnje majke i njene 56-godišnje sestre, njegove tete.

Osumnjičeni se 13. srpnja, između 14 i 15 sati, pod utjecajem alkohola od 1,35 promila u Sisku, u stanu u kojem prebiva njegova teta, nasilnički ponašao na način da je najprije verbalno, a potom i fizički napao svoju majku i njenu sestru, vičući na njih pogrdnim riječima te ih je udarao i prijetio im.

Dolaskom policijskih službenika i djelatnika hitne medicinske pomoći na mjesto događaja nasilni 34-godišnjak je uhićen, a majka i njena sestra su prevezene u Opću bolnicu u Sisku gdje su kod njegove 56-godišnje tete okvalificirane teške tjelesne ozljede u predjelu prsnog koša i glave, dok je njegova 54-godišnja majka zadobila lake tjelesne ozljede.

Tijekom provođenja kriminalističke obrade protiv osumnjičenog je njegova majka podnijela kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i tom prilikom izjavila da ju je isti unazad dvije godine u njihovom stanu verbalno i fizički zlostavljao, dovodeći je takvim drskim ponašanjem u ponižavajući položaj. Također je od njene 56-godišnje sestre, osumnjičenikove tete, zaprimljena kaznena prijava zbog prijetnje koju joj je osumnjičeni uputio prilikom nasilničkog ponašanja 13. srpnja.       

Osumnjičeni 34-godišnjak je nakon kriminalističke obrade 14. srpnja uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje od 48 sati, nakon čega mu je određen i pritvor. Također je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.



Stranica