Pokušaj protupravne naplate

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni u četvrtak, 13. kolovoza, oko 19 sati, s osobnim automobilom vlasništvo 24-godišnjaka došli u dvorište obiteljske kuće na području Gvozda

Policijski službenici Policijske postaje Gvozd proveli su kriminalističku obradu nad petoricom hrvatskih državljana, četvoricom s područja Gline u dobi od 24, 27, 30 i 36 godina i jednim 46-godišnjakom s područja Topuskog, zbog sumnje da su pokušali počiniti kazneno djelo protupravne naplate na štetu četveročlane obitelji s područja Gvozda.              

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni u četvrtak, 13. kolovoza, oko 19 sati, s osobnim automobilom vlasništvo 24-godišnjaka došli u dvorište obiteljske kuće na području Gvozda, gdje su izašavši iz vozila i držeći u rukama razne predmete prijetili ocu, majci i njihovom 24-godišnjem sinu da će ih ozlijediti ukoliko im odmah ne isplate 750 eura koje njihov drugi 24-godišnji sin (brat blizanac), koji u tom trenutku nije bio kod kuće, duguje osumnjičenom 30-godišnjaku.

U jednom trenutku žena je uspjela pobjeći u kuću gdje se zaključala i telefonom pozvala policiju, nakon čega su se osumnjičeni automobilom udaljili iz dvorišta.

Narednog dana, 14. kolovoza, pola sata nakon ponoći, sva petorica osumnjičenih pronađeni su na području Topuskog te su uhićeni i nad njima je provedena kriminalistička obrada. Također je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena pretraga automobila kojim su se koristili, a u kojem su pronađene i oduzete metalne i drvene palice koje su im služile kao sredstvo izvršenja.

Sva su petorica 14. kolovoza uz kaznenu prijavu dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji im je nakon saslušanja odredio mjeru opreza zabrane približavanja oštećenima, nakon čega su pušteni na slobodu. Isti su i prekršajno prijavljeni te je protiv njih nadležnom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.



Stranica