Požar u Rafineriji nafte u Sisku

Jučer, 17. kolovoza oko 11.50 sati u krugu poduzeća „INA - Rafinerija nafte“ u Sisku, došlo je do požara uslijed kojega su dvije osobe teško ozlijeđene.

Jučer, 17. kolovoza oko 11.50 sati u krugu poduzeća „INA - Rafinerija nafte“ u Sisku, došlo je do požara uslijed kojega su dvije osobe teško ozlijeđene.

Očevidom na mjestu događaja, koji su obavili policijski službenici Policijske postaje Sisak i inspektor zaštite od požara i eksplozija ove policijske uprave, uz nazočnost inspektora zaštite na radu Državnog inspektorata, utvrđeno je da je prilikom demontiranja termoizolacije sa cijevi na jednom od postrojenja, koje su obavljala tri djelatnika poduzeća sa sjedištem u Sisku, došlo do zapaljenja vodika koji se pod tlakom nalazio u cijevi.

Jedan od zaposlenika, 25-godišnji Siščanin, pritom je zadobio teške tjelesne ozljede-opekotine, a drugi zaposlenik, 42-godišnji Petrinjac, je također teško ozlijeđen pošto je zbog pada s povišenog mjesta slomio nogu.

Izvršenim očevidom te temeljem prikupljenih obavijesti, kao i uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da je do požara došlo tijekom izvođenja navedenih radova, za koje odgovorna osoba u rafineriji nije poduzela sve potrebne predradnje da bi se ti radovi mogli izvesti bez opasnosti za izvođače.

Nakon što inspektor Državnog inspektorata dostavi svoj zapisnik o inspekcijskom nadzoru te temeljem izvješća inspektora zaštite od požara ove policijske uprave i izvršenih konzultacija s nadležnim državnim odvjetništvom, policija će podnijeti odgovarajuća pismena.



Stranica