Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SiM/vijesti/novcanice200.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Popovače zbog osnovane sumnje


Foto:o: Ilustracija
 

Policijski službenici Policijske postaje Kutina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Popovače zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i prijevare u gospodarskom poslovanju.   

Postupajući po prijavi 55-godišnjeg Kutinčanina, vlasnika poduzeća koje se bavi upravljanjem stambenih zgrada, policijski službenici kriminalističkim istraživanjima utvrdili su da je osumnjičeni 46-godišnjak, koji je za navedeno poduzeće 55-godišnjaka izvodio građevinske radove na stambenoj zgadi u Kutini, na nalogu za plaćanje krivotvorio potpis 55-godišnjaka i potpis predstavnika stanara zgrade na kojoj je izvodio radove.

Takav nalog 14. prosinca ove godine predao je u poslovnici FINA-e u Kutini kako bi namirio navodni dug koji poduzeće u vlasništvu 55-godišnjaka ima prema njemu zbog izvedenih radova na stambenoj zgradi.

Isti je na taj način doveo u zabludu djelatnike FINA-e koji su izvršili prijenos novčanih sredstava u iznosu od 15 180 kuna s računa poduzeća 55-godišnjaka na račun poduzeća njegovog sina, za koje on posjeduje punomoć.

Osumnjičeni je uhićen i ispitan u nazočnosti branitelja, kojom je prilikom priznao počinjenje ovih kaznenih djela, te je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena kaznena prijava.



Stranica