Rezultati akcije „Noć bez alkohola“

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 315 sudionika u prometu i utvrdili 61 prometni prekršaj, od kojih se 28 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem


Foto:  Ilustracija
 

Sa subote na nedjelju, 23./24. siječnja, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 315 sudionika u prometu i utvrdili 61 prometni prekršaj, od kojih se 28 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi vozači pod utjecajem alkohola upravljali su osobnim automobilima.

Kod dva vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,0 do 0,5 g/kg, kod 21 vozačaod 0,5 do 1,5 g/kg, kod dva od 1,5 do 2 g/kg, dok je kod tri vozača alkoholiziranost bila veća od 2 g/kg.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, potom šest vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, pet od 25 do 30 godina, četiri od 31 do 40 godina, dok su dva vozača bila starija od 50 godina.                          

Najveća koncentracija alkohola od 2,59 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjaka koji je u prometu zatečen u mjestu Donja Vlahinička prilikom upravljanja neregistriranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Tijekom provođenja ove akcije na mjestu počinjenja prekršaja oduzete su 24 vozačke dozvole.


Stranica