Pokušala ubiti dugogodišnju poznanicu

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjom ženom iz H. Kostajnice zbog osnovane sumnje da je počinila


Foto:
 Ilustracija
 

Policijski službenici Policijske postaje Hrvatska Kostajnica proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjom ženom iz Hrvatske Kostajnice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 70-godišnje žene, također iz Hrvatske Kostajnice.

Osumnjičena je u noći s petka na subotu, 19./20. veljače došla do kuće oštećene te ju probudila lupanjem po ulaznim vratima. Nakon što se oštećena probudila i otvorila vrata osumnjičena ju je desetak puta hrastovom letvom dužine oko jedan metar udarila po glavi, uslijed čega je 70-godišnjakinja zadobila višestruke ozljede u vidu posjekotina i hematoma u predjelu glave i ramena te ozljede ruku koje je zadobila braneći se od udaraca.

Nakon što je oštećenoj nanijela ove ozljede, osumnjičena se udaljila od njene kuće te je oštećenu tek u jutarnjim satima pronašla susjeda koja je pozvala hitnu medicinsku pomoć. Ista je prevezena u Opću bolnicu Sisak gdje su joj liječnici konstatirali teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.

Zbog sumnje u počinjenje ovog djela osumnjičena 52-godišnjakinja je uhićena 20. veljače oko 11.30 sati te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je priznala počinjenje ovog djela, a sve zbog razmirica koje između nje i oštećene 70-godišnjakinje traju unazad nekoliko godina. Također je pronađena letva kojom je ovo djelo počinila, a koju je odbacila nedaleko od mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je uz kaznenu prijavu dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji joj je odredio zadržavanje od 48 sati.


Stranica