Rezultati akcije „Noć bez alkohola“

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Sa subote na nedjelju, 20./21. veljače, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području PU sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“

 
Foto:  Ilustracija
 

Sa subote na nedjelju, 20./21. veljače, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 332 sudionika u prometu i utvrdili 49 prometnih prekršaja, od kojih su se 22 prekršaja odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi vozači pod utjecajem alkohola upravljali su osobnim automobilima.

Kod tri vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,0 do 0,5 g/kg, kod 15 vozačaod 0,5 do 1,5 g/kg, kod dva od 1,5 do 2 g/kg, dok su dva vozača odbila ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih sedam bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, potom šest vozača u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, četiri od 25 do 30 godina, tri od 41 do 50 godina, dok su dva vozača bila starija od 50 godina.                          

Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg utvrđena je kod 40-godišnjaka koji je u prometu zatečen u Glini.

Tijekom provođenja ove akcije na mjestu počinjenja prekršaja oduzeto je 17 vozačkih dozvola.


Stranica