Zaposlenica trgovine podizala robu pa je nije plaćala

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od svibnja do kolovoza 2009. godine u trgovini mješovite robe u Topuskom u više navrata podizala raznu


Foto:
 Ilustracija

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva Sisak, policijski službenici Policijske postaje Gvozd proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom iz Gline zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave na štetu poduzeća sa sjedištem na području Jastrebarskog.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena od svibnja do kolovoza 2009. godine u trgovini mješovite robe u Topuskom u više navrata podizala raznu robu u vrijednosti od 15.663 kune, koristeći odgodu plaćanja koja joj je omogućena kao zaposlenici oštećenog poduzeća.

Također je utvrđeno da je u kolovozu prošle godine krivotvorila potpis službenice i dva krivotvorena naloga za plaćanje u iznosu od 6 600 i 3 500 kuna dostavila u računovodstvo oštećenog poduzeća kako bi dovela u zabludu odgovorne osobe poduzeća da je dug, koji do danas nije platila, smanjen.

Protiv 30-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava zbog prijevare i krivotvorenja isprava.



Stranica