Stranci neprijavljeno igrali nogomet

U utorak, 4. svibnja u poslijepodnevnim satima, na gradskom stadionu u Rokovoj ulici u Petrinji policijski službenici Policijske postaje Petrinja u dresovima nogometnog kluba

U utorak, 4. svibnja u poslijepodnevnim satima, na gradskom stadionu u Rokovoj ulici u Petrinji policijski službenici Policijske postaje Petrinja u dresovima nogometnog kluba zatekli su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, starih 26 i 22 godine.

Zbog sumnje u nezakoniti rad u Republici Hrvatskoj obojica su uhićena te je prekršajnom obradom utvrđeno da od sredine siječnja ove godine bez ishodovane radne ili poslovne dozvole igraju za petrinjski nogometni klub za iznos od dvije tisuće kuna mjesečno. Nadalje je utvrđeno da su nakon svakog treninga i utakmice odlazili natrag u BiH.

Obojica su jučer uz optužni prijedlog dovedena na Prekršajni sud u Sisku, Stalna služba u Petrinji, gdje su nakon održane rasprave proglašeni krivima za nezakoniti rad u Republici Hrvatskoj te im je pravomoćnom presudom izrečena opomena i zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od tri mjeseca.

Vezano za njihov rad, tj. igranje u petrinjskom nogometnom klubu, Policijska postaja Petrinja će proslijediti obavijest Državnom inspektoratu.



Stranica