Biciklijada SOS Dječjeg sela Lekenik

Slika PU_SiM/vijesti/2010/sosbiciklij/glavna1.jpg

Foto: 
SOS Dječje selo Lekenik
 

I nadalje provodeći aktivnosti iz projekta Policija u zajednici, Policijska postaja Sisak pridružila se održavanju biciklijade SOS Dječjeg sela Lekenik koja je održana ove subote, 8. svibnja s početkom u 10 sati.

U biciklijadi je sudjelovao kontakt policajac Damir Kolundžić, kojemu je upravo Lekenik kontaktni rajon o kojemu on brine da s one „sigurnosne policijske strane“ sve bude u redu.

Na biciklijadi je sudjelovalo 50-ak štićenika ovog sela koji su u pratnji voditelja njihove sekcije biciklista i drugih djelatnika SOS Dječjeg sela krenuli sa svog cilja, tj. iz Lekenika na put dalek 10-ak kilometara.

Cilj ove vesele i raznobojne kolone bila je šumarska kuća u šumi Kalje na obali rijeke Odre do koje su došli vozeći se slikovitim ulicama Lekenika, poljima i makadamskom cestom kroz turopoljsku šumu.

Na cilju ih je dočekao pripremljen ručak, a potom je uslijedio odmor i razne slobodne sportske aktivnosti tijekom kojih su neki od biciklista na poligonu pokazali svoje znanje o vožnji u prometu i spretnost upravljanja biciklom. U ovim aktivnostima pomagao im je kontakt policajac Kolundžić koji se tom prilikom družio i zabavljao s djecom.  

U veseloj i opuštenoj atmosferi vrijeme je brzo prolazilo te se povratak brzo približio, tako da su u 16 sati svi ponovno bili u Dječjem selu, veseli i zadovoljni ovim druženjem i izletom u prirodi.



Stranica