Prijevara

Naime, osumnjičeni je u rujnu 2008. godine u mjestu Blatuša, Općina Gvozd, od 55-godišnjakinje uzeo 3800 kuna uz obećanje da će kod nadležnog općinskog suda riješiti

Policija u Gvozdu zaprimila je obavijest Općinskog državnog odvjetništva u Sisku da je protiv 49-godišnjaka s područja Gvozda podnesen optužni prijedlog zbog kaznenog djela prijevare, počinjenog na štetu 55-godišnje žene s područja Gvozda i 50-godišnjeg Zagrepčana.

Naime, osumnjičeni je u rujnu 2008. godine u mjestu Blatuša, Općina Gvozd, od 55-godišnjakinje uzeo 3800 kuna uz obećanje da će kod nadležnog općinskog suda riješiti ostavinsku raspravu koja se vodi iza njenih pokojnih roditelja.

Istog dana je naveo 50-godišnjeg Zagrepčana da 55-godišnjakinji isplati akontaciju od 10 tisuća kuna, vezano za zemljište koje je od nje namjeravao kupiti, obećavši mu da će njenu ostavinsku raspravu riješiti u roku od šest mjeseci.

Počinitelj je oštećene držao u zabludi do rujna 2009. godine, a budući da novac nije vratio niti je ispunio obećanja, oštećeni su ga prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.



Stranica