Pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

U napuštenom dvorištu u Brestu Pokupskom, Grad Petrinja, pronađeno je sedam ručnih bombi, 1500 komada streljiva i trotilski metak, a u odvodnom kanalu uz cestu u Sunji

Proteklih 24 sata policiji su prijavljena tri pronalaska neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava.
 

U napuštenom dvorištu u Brestu Pokupskom, Grad Petrinja, pronađeno je sedam ručnih bombi, 1500 komada streljiva i trotilski metak, a u odvodnom kanalu uz cestu u Sunji pronađeno je 12 komada streljiva i tromblonski metak. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva policijski službenici protueksplozijske zaštite odnijeli su s mjesta pronalaska.

Na zemljištu iza obiteljske kuće u Starom Grabovcu, Grad Novska, pronađena je tromblonska mina bez osigurača koju je policijski službenik protueksplozijske zaštite uništio na mjestu pronalaska.    

 
 
Upozoravamo
 

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate tuđe živote i živote svojih najmilijih.

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ te da vam bez ikakvih sankcija omogućavamo dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 92 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, odnosno, traje dok je na snazi Zakon o oružju.

Dodatno se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica