Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 26 kaznenih djela, od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 26 kaznenih djela, od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 13 kaznenih djela, na području Kutine pet, na području Petrinje četiri, a po jedno kazneno djelo počinjeno je na području Sunje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Počinjeno je osam krađa, pet teških krađa, četiri prijetnje, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dvije povrede dužnosti uzdržavanja te jedno razbojstvo, krivotvorenje isprava, prijevara i samovlast.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Kutine, dva na području Siska i po jedno na području Dvora, Petrinje i Sunje, a u njima je sudjelovalo 14 počinitelja od kojih sedam pod utjecajem alkohola.

U četiri događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u dva događaja vikom i svađom. Zabilježen je i po jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te držanja životinja bez nadzora.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja jedan je počinitelj zadržan u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u dva slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska i Petrinje, a u njima su sudjelovala četiri počinitelja, od kojih dva pod utjecajem alkohola.

Jedan je počinitelj uhićen i doveden na prekršajni sud, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća, od kojih devet na području Kutine, osam na području Siska, dvije na području Petrinje i po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice.

U osam nesreća s ozlijeđenim osobama četiri su osobe zadobile teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok je osam osoba lakše ozlijeđeno. U 13 nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U pet nesreća, od kojih su tri s ozlijeđenim osobama, sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola.

U dvije nesreće sudjelovali su vozači mopeda, pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen.



Stranica