Priopćenje povodom Dana maturanata

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Povodom predstojećeg Dana maturanata kojim će sutra, 18. svibnja tradicionalno biti obilježen kraj školske godine za maturante srednjih škola, očekuje se izlazak većeg


Foto:
 Ilustracija

Povodom predstojećeg Dana maturanata kojim će sutra, 18. svibnja tradicionalno biti obilježen kraj školske godine za maturante srednjih škola, očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, tj. ulice i trgove te njihova okupljanja u parkovima ili na sportskim igralištima.

Proteklih godina prilikom ove tradicionalne proslave obilježavanja kraja školske godine za maturante, na području naše policijske uprave nisu zabilježeni veći izgredi niti narušavanja javnog reda i mira pa se nadamo da će i ove godine taj pozitivan trend biti nastavljen.               

Unatoč dobrim pokazateljima od proteklih godina, policija će ipak provesti preventivne aktivnosti u cilju pravovremenog sprječavanja mogućeg neprihvatljivog ponašanja sudionika proslave, kao što su npr. nedolična ponašanja pojedinaca (nerijetko uz konzumiranje alkohola i drugih sredstava ovisnosti), narušavanja javnog reda i mira, uništavanja i oštećivanja tuđe imovine, ometanja sigurnosti prometa, a čime se ugrožava i osobna sigurnost drugih građana.

 

Od ranih jutarnjih sati policija će pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na gradskim trgovima, ulicama i poznatim okupljalištima mladih, te će se obilaziti ugostiteljski objekti u kojima se očekuju veća okupljanja. Prema ukazanoj situaciji najavljujemo i mogućnost snimanja javnih mjesta na kojima se upravo očekuju veća okupljanja maturanata.  

 

Čestitamo svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.



Stranica