Sažetak ostalih događaja

U protekla dva dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Tri kaznena djela počinjena su na području Siska, po dva na području Novske i Petrinje, a po jedno na području Gline i Kutine.


 
Sažetak ostalih događaja za protekla dva dana       
 
 
KRIMINALITET                                                                
 
U protekla dva dana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.

Tri kaznena djela počinjena su na području Siska, po dva na području Novske i Petrinje, a po jedno na području Gline i Kutine.

Počinjene su četiri krađe, dva izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedna teška krađa, zlouporaba opojnih droga i uništenje i oštećenje tuđe stvari.


JAVNI RED I MIR 

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba počinjena na sisačkom području, a u njima su sudjelovala tri počinitelja.

U jednom događaju javni red i mir je narušen verbalnim i fizičkim sukobom dvojice počinitelja na ulici u Topolovcu, a u drugom galamom vidno alkoholiziranog 24-godišnjaka na ulici u Sisku, kojom je prilikom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike prilikom obavljanju službene dužnosti. Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja doveden je u policijsku postaju, a potom je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen u Neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI 

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjenom na području Siska gdje je muškarac pod utjecajem alkohola od 4,1 g/kg verbalno napao suprugu. On je uhićen i doveden na prekršajni sud.

 
 
PROMET

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća, tri na području Kutine, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje i Siska.

U jednoj nesreći s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, a jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta.

U jednoj nesreći utvrđena je alkoholiziranost sudionika, dok bjegova s mjesta nesreće nije bilo.                   



Stranica