Pregled događaja za razdoblje od 7. do 13. lipnja

U razdoblju od 7. do 13. lipnja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 70 kaznenih djela…

 

KRIMINALITET   
 

U razdoblju od 7. do 13. lipnja na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 70 kaznenih djela, od kojih su 39 počinili nepoznati počinitelji.     

 Najviše kaznenih djela i to 23 počinjena su na području Siska, potom 18 na području Kutine, sedam na području Petrinje, po pet na području Novske i Gvozda, po četiri na području Gline i Hrvatske Kostajnice, tri na području Dvora i  jedno na području  Sunje.

Zabilježene su 34 krađe, 12 teških krađa, šest prijetnji, pet uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, po dvije zlouporabe opojnih droga, teške tjelesne ozljede i utaje te po jedna prijevara, krivotvorenje isprave, tjelesna ozljeda i kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Od ukupnog broja kaznenih djela počinjenih proteklog tjedna, tijekom vikenda je evidentirano 29 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.
 
 
JAVNI RED I MIR
 

Zabilježeno je 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih devet na području Siska, pet na području Kutine, po dva na području Novske i Dvora,  te po jedno na području Petrinje i Gvozda.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je 35 počinitelja, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola.

Četiri alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja.

Zabilježeno je devet vika i galama, šest fizičkih sukoba, u četiri slučaja javni red i mir narušen je reproduciranjem preglasne glazbe, a evidentirano je i po jedno omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i držanje životinja bez nadzora.
 

Od ukupnog broja događaja narušavanja javnog reda i mira devet je počinjeno tijekom vikenda, a u njima je sudjelovalo 15 počinitelja.

 
 

NASILJE U OBITELJI

Proteklog tjedna policijski službenici postupali su u 12 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji.  Sedam ih je počinjeno na području Petrinje i pet na području Siska.
 

U činjenju prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji ukupno je sudjelovalo 18 počinitelja.

 

Dva alkoholizirana počinitelja zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, četiri počinitelja su uhićena i uz optužne prijedloge dovedena nadležnim prekršajnim sudovima, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

 

Od ukupnog broja prekršaja nasilja u obitelji sedam je počinjeno u dane vikenda, a u njima je sudjelovalo 11 počinitelja.

 
 

PROMET

 

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama su se dogodile 34 prometne nesreće i to 19 na području Siska, 11 na području Kutine, tri na području Petrinje i jedna na području Novske.

 

Na području Sunje, Gline, Gvozda, Hrvatske Kostajnice i Dvora prometne nesreće nisu zabilježene.

 

U 13 nesreća tri su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a lakše je ozlijeđeno 14 osoba, dok je u 21 prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta.

 

Pod utjecajem alkohola bilo je deset sudionika prometnih nesreća i to šest na području Kutine, tri na području Siska i jedan na području Petrinje.

 

U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja. Tri su  naknadnim radom policije pronađena, dok se za tri odbjegla sudionika još traga.

 

Najviše prometnih nesreća i to njih osam, dogodilo se zbog nepoštivanja prednosti prolaza, zatim po pet zbog brzine neprimjerene uvjetima na kolniku, nedržanja strane kretanja i nepropisne vožnje unazad i dr.

 

Proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća. U sedam nesreća  jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok je lakše ozlijeđeno deset osoba, a u deset prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

 
 

GRANICA


Proteklog tjedna na području ove policijske uprave nisu evidentirani slučajevi krijumčarenja roba i osoba.

Povreda državne granice proteklog tjedna nije bilo.

 
 

Stranica