Dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenima

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_glava.jpg

Nesreću je izazvao 25-godišnji vozač neregistriranog i neosiguranog traktora s pridodanom neregistriranom prikolicom koji je uslijed neprilagođene brzine prilikom kočenja


Foto: 
Ilustracija

U petak, 13. kolovoza oko osam sati u Starom Farkašiću, Općina Lekenik, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Nesreću je izazvao 25-godišnji vozač neregistriranog i neosiguranog traktora s pridodanom neregistriranom prikolicom koji je uslijed neprilagođene brzine prilikom kočenja izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desni odvodni kanal, pri čemu je 20-godišnja putnica u kabini traktora zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Protiv vozača traktora, koji je u nesreći lakše ozlijeđen, podnesena je kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a podneseni su i optužni prijedlozi zbog ostalih prometnih prekršaja.

Istog dana oko 18 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život, zadobio 11-godišnji biciklist. Nesreću je izazvao 71-godišnji vozač teretnog vozila koji je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario u desni bočni dio bicikla, kojim je kolnik prelazio 11-godišnji dječak. Dječak je biciklom upravljao bez zaštitne kacige i bez položenog ispita za samostalno upravljanje te se pri padu s bicikla teže ozlijedio. Protiv vozača teretnog vozila je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a protiv roditelja ozlijeđenog dječaka podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Stranica