Kutina: Dani dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_SiM/vijesti/2010/ktdanidragpredoru/glavna1.jpg
Foto: PP Kutina

Od sredine kolovoza kontakt policajci Policijske postaje Kutina ponovno su odlučili svoje građane podsjetiti na aktualnu preventivnu akciju MUP-a pod nazivom Manje oružja – manje tragedija.

Tako s ciljem promoviranja ove akcije na svom području provode Dane dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava.

Predviđeno je da će ovi dani dragovoljne predaje opasnih ubojitih sredstava trajati do sredine listopada, a u akciju su policajci krenuli sa željom da svaku kuću „očiste“ od neprijavljenog oružja, streljiva, raznih eksplozivnih naprava i oružja kućne izrade.

Zadovoljstvo je iskazati kako su u dosadašnja dva tjedna provođenja akcije građani s područja Kutine prepoznali i pozitivno ocijenili ovu akciju te je zabilježena i povećana dragovoljna predaja opasnih ubojitih sredstava.

Svjesni činjenice da veći broj građana ima raznog neprijavljenog oružja u svojim kućama i da je veći dio njih zbog straha od mogućih sankcija neodlučan glede predaje, policajci građane nastoje potaknuti i osloboditi ih straha od sankcija ukoliko sami dragovoljno predaju oružje.

Upravo iz razloga informiranja građana i poticanja na dragovoljnu predaju neprijavljenog oružja i streljiva izrađeni su plakati koji su postavljeni po naseljima koje teritorijalno pokriva ova policijska postaja.



Stranica