Na graničnom prijelazu u automobilu pronađeno vatreno oružje i streljivo

Slika PU_SiM/vijesti/2010/granproruzje/slika1.jpg

Jučer, 14. rujna u jutarnjim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, na ulaz u Hrvatsku, pristigao je osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka


Foto: 
PP Novska

Jučer, 14. rujna u jutarnjim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, na ulaz u Hrvatsku, pristigao je osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, u kojemu su se nalazila dvojica austrijskih državljana stara 21 godinu.


Budući da je prilikom granične kontrole u automobilu uočen tromblonski nastavak, a u prtljažniku vrećica sa streljivom vojnog porijekla, austrijski državljani su uhićeni zbog sumnje u izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku obavljena je pretraga automobila te je pronađeno i oduzeto ukupno 245 komada raznog streljiva, dvije automatske puške, dva tromblonska nastavka za automatsku pušku i tri spremnika za automatsku pušku.


Zbog opisanih kaznenih djela obojica su danas uz kaznenu prijavu dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje od 48 sati.



Stranica