Policajcu nudio mito

Slika PU_SiM/vijesti/2010/rame_polic.jpg

Jučer, 30. rujna u poslijepodnevnim satima prilikom kontrole prometa u mjestu Ravno Rašće, policijski službenik Policijske postaje Glina zaustavio je teretno vozilo karlovačkih 

Foto:  Ilustracija

 Jučer, 30. rujna u poslijepodnevnim satima prilikom kontrole prometa u mjestu Ravno Rašće, policijski službenik Policijske postaje Glina zaustavio je teretno vozilo karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji Karlovčanin. Kontrolom i pregledom vozila utvrđeno je da se u tovarnom prostoru automobila nalazi veća količina kestena koje je 51-godišnjak prevozio bez potrebne dokumentacije.

Nakon što mu je policijski službenik priopćio da time čini prekršaj iz Zakon o šumama, radi neprocesuiranja ovog prekršaja 51-godišnji vozač mu je u službeno policijsko vozilo ubacio novčanice, tj. 320 kuna, čime je počinio kazneno djelo davanja mita te je uhićen.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog davanja mita policijski službenici Odjela kriminalističke policije ove Policijske uprave protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok će nadležnoj inspekciji zbog prekršaja iz Zakona o šumama biti podnesena obavijest o počinjenom prekršaju na njihovo daljnje meritorno postupanje.



Stranica