Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.  

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata        

 

KRIMINALITET                                                                

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji.

Tri kaznena djela počinjena su na području Kutine, po dva na području Siska i Novske te po jedno na području Petrinje i Gline.

Počinjene su četiri krađe, dvije prijetnje te po jedna teška krađa,  izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i kazneno djelo davanja mita.

 

JAVNI RED I MIR   

Zabilježeno je šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira i to dva na području Kutine te po jedno na području Siska, Novske, Gline i Gvozda.

U jednom slučaju javni red i mir narušen je vikom i galamom, dok su u četiri događaja nakon verbalnih sukoba uslijedili i fizički napadi. Osim toga, u Topuskom je javni red i mir škripeći gumama, turiranjem motora i okretanjem vozila pod ručnom kočnicom narušio vozač osobnog automobila.

Ove prekršaje počinilo je osam počinitelja, od kojih su četvorica bila pod utjecajem alkohola. Zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira dva alkoholizirana počinitelja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Obiteljsko nasilje evidentirano je u jednom slučaju na području Gvozda gdje je muškarac pod utjecajem alkohola od 1,26 g/kg u nazočnosti djeteta verbalno napao svoju suprugu. Uhićen je te će danas biti doveden nadležnom prekršajnom sudu. 

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće i to tri na području Siska i jedna na području Novske.

U dvije nesreće na sisačkom području lakše su ozlijeđene dvije osobe (biciklist i vozač osobnog automobila), dok je u ostalim nesrećama nastala samo materijalna šteta.

U dvije nesreće također na području Siska utvrđena je alkoholiziranost sudionika, s koncentracijama alkohola od 2,80 g/kg i 1,62 g/kg. U jednoj je lakše ozlijeđena jedna osoba, a u drugoj je počinjena samo materijalna šteta.

Slučajevi bjegova s mjesta nesreća nisu zabilježeni.



Stranica