Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.  

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend 

 

KRIMINALITET  

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 11 počinjeno je na području Kutine, potom devet na području Siska, četiri na području Sunje, tri na području Petrinje te po jedno na području Novske, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

Počinjeno je sedam krađa, šest prijetnji, po tri teške krađe, izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dvije zlouporabe opojnih droga i prijevare te po jedna povreda dužnosti uzdržavanja, razbojstvo, protuzakoniti lov i kazneno djelo povrede prava proizvoditelja zvučne ili slikovne snimke i prava u vezi s radiodifuzijskim emisijama.

 

JAVNI RED I MIR   

Javni red i mir narušen je u 11 slučajeva i to po četiri na području Siska i Petrinje, dva na području Sunje i jedno na području Kutine.

Zabilježeno je pet fizičkih sukoba i četiri vike i galame. Osim toga, evidentiran je i po jedan slučaj buke na javnom mjestu turiranjem motocikla i osobnog automobila.

Ove prekršaje počinilo je 17 počinitelja, od kojih šest pod utjecajem alkohola. Zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira jedan  alkoholizirani počinitelj zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u osam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po tri počinjena na području Siska i Petrinje te po jedno na području Novske i Kutine. Optužni prijedlozi podneseni su protiv devet počinitelja, od kojih su četiri uhićena i dovedena na prekršajni sud, a tri su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća i to četiri na području Siska, tri na području Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Dvora, Gvozda i Petrinje.

U dvije nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

U tri nesreće s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika.

Dva sudionika prometnih nesreća pobjegla su s mjesta događaja i za njima se još traga.



Stranica