Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdobljuod 27. rujna do 3. listopada 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno65 kaznenih djela 

Pregled događaja za razdoblje od 27. rujna do 3. listopada 2010. godine                                            

 

U razdoblju od  27. rujna do 3. listopada 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 65 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 22 počinjeno je na području Siska, potom 14 na području Kutine, sedam na području Petrinje, šest na području Gvozda, pet na području Dvora, po tri na području Novske, Gline i Hrvatske Kostajnice te dva na području Sunje.

Zabilježene su 24 krađe, 13 prijetnji, po šest teških krađa i prijevara, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dvije zlouporabe opojnih droga, povrede dužnosti uzdržavanja, teške tjelesne ozljede i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenje isprava, tjelesna ozljeda, samovlast i povreda mira pokojnika.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 25, od kojih su 13 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 18 narušavanja javnog reda i mira i tošest na području Petrinje,po tri na području Siska i Kutine, po dva na području Novske i Dvora te po jedno na području Sunje i Gvozda, dok na području Gline i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 26 počinitelja, od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola, a jedan je zadržan u policijskoj postaji.

U osam slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom, u pet slučajeva fizičkim sukobom, u po dva slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i držanjem životinja bez nadzora te upo jednom slučaju puštanjem preglasne glazbe, omalovažavanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu i paljenjem petardi.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano sedam narušavanja, za što je prijavljeno 11 počinitelja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 18 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u sedam slučajeva na području Petrinje, pet na području Kutine, po dva na području Siska i Novske te upo jednom slučaju na području Sunje i Dvora, dok na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovalo je 27 počinitelja, od kojih je 11 uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, dva su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je devet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo 12 počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama su se prethodnog tjedna, dogodile 33 prometne nesreće, od kojih 14 na području Siska, šest na području Kutine, pet na području Novske,tri na području Dvora, po dvije na području Petrinje i Gvozda te jedna na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje i Gline nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je u 27 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađenadva vozača, dok se za četiri i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to osam dogodilo se zbog neprilagođene brzine, sedam zbog nedržanja strane kretanja, potomčetiri zbog nepropisnog mimoilaženja, tri   zbog nepropisnog uključivanja itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je srijedom i petkom - sedam, potom utorkom - šest, subotom – pet, ponedjeljkom - četiri,  te četvrtkom i nedjeljom - po dvije prometne nesreće.

U šest prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u tri nesreće na području Siska, dvije na području Novskei  jedna na području Petrinje.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 14 nesreća dogodilo se u dane vikenda.

Planirana akcija u prometu

Sa subote na nedjelju, 16./17. listopada, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija „Noć bez alkohola“. Akcija će biti provedena u koordinaciji sa susjednom policijskom upravom zagrebačkom.                          

 

GRANICA

Proteklog tjedna na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena krijumčarenja preko granice niti nezakoniti prelasci i povrede državne granice.



Stranica