Lažnu svjedodžbu priložio kao pravu

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

 Osnovano se sumnja da je on u travnju 2004. godine u Zagrebu od muškarca, koji je u međuvremenu preminuo, za 3 800 kuna kupio svjedodžbu učilišta u Zagrebu

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Kutina proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem s područja Popovače zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjerovljivanja neistinitog sadržaja.

Naime, osnivano se sumnja da je on u travnju 2004. godine u Zagrebu od muškarca, koji je u međuvremenu preminuo, za 3 800 kuna kupio svjedodžbu učilišta u Zagrebu o završnom ispitu za zanimanje kuhar.

Potom je sredinom rujna ove godine u Uredu državne uprave u Kutini navedenu svjedodžbu predočio radi upisa u radnu knjižicu, no službenici ove uprave su izvršenim provjerama utvrdili da on nije evidentiran kao polaznik škole za koju je predočio svjedodžbu te su o tome obavijestili policiju.

Zbog sumnje u krivotvorenje isprava i ovjerovljivanje neistinitog sadržaja svjedodžba mu je oduzeta te je nakon kriminalističkog istraživanja protiv njega nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena kaznena prijava.



Stranica