Podvodio 19-godišnju djevojku

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/lisiceRuke.jpg

Osnovano se sumnja da je 36-godišnjak oštećenu djevojku krajem svibnja ove godine zaustavio na ulici u Sisku te joj prijetio i uz fizičku snagu odveo u svoj stan 

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim Siščaninom zbog sumnje da je na štetu 19-godišnjakinje s područja Siska počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, razbojstvo i podvođenje.

Osnovano se sumnja da je 36-godišnjak oštećenu djevojku krajem svibnja ove godine zaustavio na ulici u Sisku te joj prijetio i uz primjenu fizičke snage odveo u svoj stan iz kojega je nije puštao dva dana, no iskoristivši pogodan trenutak ona je ipak uspjela pobjeći kroz prozor. 

Istraživanjima je nadalje utvrđeno da je tijekom tog prisilnog boravka u stanu osumnjičeni nad djevojkom počinio i razbojstvo tako što joj je u kavu ubacio omamljujuće sredstvo, a potom iskoristio njeno omamljeno stanje te joj ukrao mobitel i ručni sat čija je ukupna vrijednost oko 1 200 kuna.

Osim toga sumnjiči ga se da je na štetu te iste djevojke krajem lipnja prošle godine počinio i kazneno djelo podvođenja tako da ju je nazvao telefonom te je uz prijetnju smrću prisilio da dođe u jedan sisački ugostiteljski objekt gdje ju je predstavio njoj nepoznatom muškarcu i rekao da mu uz novčanu naknadu mora pružiti seksualne usluge.

Ona je potom s tim muškarcem otišla u sobu jednog sisačkog objekta u kojemu se pružaju usluge smještaja gdje joj je muškarac dao 900 kuna i potom pokušao skinuti odjeću s nje, ali je ona pobjegla iz sobe i otišla u stan osumnjičenog 36-godišnjaka koji joj je uzeo svih 900 kuna dobivenih od nepoznatog muškarca.

Budući da se osumnjičeni 36-godišnjak već nalazi na izvršavanju kazne zatvora, protiv njega je zbog kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, razbojstva i podvođenja redovnim putem nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava.   



Stranica