Provođenje akcije „Manje oružja-manje tragedija“ na području Siska

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/manjeOruzja/slika1.jpg

Kako bi građane što više potaknuli na predaju oružja i minskoeksplozivnih sredstava koje nezakonito drže u svojim domovima i time bezrazložno ugrožavaju svoje živote 

Foto:  PP Sisak

Kako bi građane što više potaknuli na predaju oružja i minskoeksplozivnih sredstava koje nezakonito drže u svojim domovima i time bezrazložno ugrožavaju svoje živote i živote svojih najmilijih, policijski službenici Policijske postaje Sisak su početkom ovog mjeseca u Letovaniću i Komarevu (mjestima koja su se u Domovinskom ratu nalazila uz liniju bojišnice) proveli akciju Manje oružja – manje tragedija.

U provođenje akcije policajcima su se spremno pridružili i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi DVD-a Letovanić.

Akcija je provođena na način da su u navedenim mjestima bili postavljeni štandovi na kojima su građanima dijeljeni letci i drugi prigodni promidžbeni materijal prilagođen upravo promociji ove akcije.

S minsko-eksplozivnim sredstvima i njihovim opasnostima građane su upoznavali i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave. 

Gotovo isti dan kada je akcija provođena zabilježeni su i prvi vrlo dobri odazivi mještana koji su policajcima dragovoljno predali jednu automatsku pušku, pušku M-48 (karabin), pušku ručne izrade, sedam ručnih bombi, osam tromblonskih kumulativnih mina, tri tromblonske trenutne mine, jednu elektro detonacijsku kapislu, jednu granatu trenutno fugasnu, 400 g vojnog eksploziva (TNT-a), 573 komada raznog streljiva i jednu pištoljsku cijev s kućištem ručne izrade.

Obzirom da je akcija protekla vrlo uspješno, uz izuzetno dobar odaziv mještana i predaju većih količina raznih ubojitih sredstava, policijski službenici Policijske postaje Sisak na svom području planiraju provesti još nekoliko ovakvih akcija, a slijedeća od njih planirana je na području Martinske Vesi.



Stranica