Pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Slika PU_SiM/vijesti/Izbacite_uljeza_2.jpg

Proteklog vikenda policiji su prijavljena tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava 

Foto:  Ilustracija

Proteklog vikenda policiji su prijavljena tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

U petak, 15. listopada u Nazorovoj ulici u Sunji policijski službenici Policijske postaje Sunja su u polju, u staroj olupini automobila, pronašli 204 komada raznog streljiva, ručni bacač (zolja), tri ručne bombe, tri trenutna i 14 kumulativnih tromblona, tromblonsku minu za osvjetljavanje i dva upaljača tenkovske mine.

Toga dana, prilikom čišćenja njive na području Topuskog, mještanin je pronašao ručnu bombu.

Na zapuštenom imanju u mjestu Gornje Komarevo, Grad Sisak, jučer, 17. listopada pronađen je drveni sanduk i transportna vreća u kojima su se nalazila slijedeća ubojita sredstva: 133 komada streljiva, trenutna tromblonska mina, protupješadijska magnetna mina, pola kilograma vojnog eksploziva, dva upaljača za mine, tri detonatorske kapisle, 2 kg TNT-a, 120 cm sporogorećeg štapina i dva komada privrednog eksploziva.

U sva tri slučaja na mjesta pronalaska izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave koji su ubojita sredstva s mjesta njihovih pronalazaka uklonili na siguran način.

Upozoravamo

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi!

Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam bez ikakvih sankcija omogućavamo dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, odnosno traje dok je na snazi Zakon o oružju.

Dodatno se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica