U ugostiteljskom objektu zatočio nevjenčanu suprugu i prijetio da će sve zapaliti

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

U subotu, 16. listopada oko 15 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Kutina zaprimilo je dojavu da je 44-godišnji muškarac s područja Kutine ušao u ugostiteljski objekt 

Foto:  Ilustracija

U subotu, 16. listopada oko 15 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Kutina zaprimilo je dojavu da je 44-godišnji muškarac s područja Kutine ušao u ugostiteljski objekt u Ulici Vladimira Nazora u Kutini u koji je zatvorio sebe i svoju bivšu nevjenčanu 47-godišnju suprugu te da je oboje polio benzinom i prijeti da će sve zapaliti.

Dolaskom policijski službenika na mjesto događaja muškarac je prijetio i da će aktivirati eksplozivnu napravu koju je imao vezanu oko pojasa, dok je u ruci držao napravu nalik na daljinski upravljač (naknadno je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnoj napravi). Istovremeno je ženi pod vratom držao nož i zahtijevao da mu se ispune određeni uvjeti.

Tijekom pregovora s policijskim službenicima neprestano je konzumirao nepoznate tablete, što je u jednom trenutku zatočena žena iskoristila, istrgnula se od njega, otključala vrata i istrčala iz objekta.

Policijski službenici muškarca su protom u 17.30 sati uz uporabu sredstava prisile – tjelesnu snagu uhitili, a obzirom da je cijelo vrijeme ovog događaja konzumirao veću količinu nepoznatih lijekova, žurno je prebačen u najbližu zdravstvenu ustanovu.

Policijski službenici Policijske postaje Kutina vezano za ovaj događaj u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode daljnja kriminalistička istraživanja.



Stranica