Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.  

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend        

 

KRIMINALITET                                                                

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24   kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska, pet na području Kutine, četiri na području Petrinje, po dva na području Novske, Gline i Dvora te po jedno na području Sunje i Gvozda. .

Počinjeno je devet krađa, pet teških krađa, tri prijetnje, po dva uništenja i oštećenja tuđe stvari i krivotvorenja isprava te po jedna povreda dužnosti uzdržavanja, zlouporaba opojnih droga i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

 

JAVNIRED I MIR

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira i to četiri na području Petrinje, dva na području Novske i jedno na području Siska.

U tri slučaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobima, u dva vikom i galamom, a evidentirano je i po jedno držanje životinja bez nadzora te  omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti. Osim toga, prilikom uspostave javnog reda i mira počinjenog fizičkim napadom u jednom ugostiteljskom objektu, policijski službenici utvrdili su i prekršaje počinjene točenjem alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola te nesprječavanjem  narušenog javnog reda i mira, zbog čega su prekršajno prijavili odgovornu osobu  tog ugostiteljskog objekta.

Ove prekršaje počinilo je 11 počinitelja, od kojih je osam bilo pod utjecajem alkohola, a trojica su zbog opasnosti da će nastaviti s narušavanjem  javnog reda i mira zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji,  počinjena na području Siska, Petrinje i Novske,  a u njima su sudjelovala tri alkoholizirana počinitelja.

Dva alkoholizirana počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud dok je jedan kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost od 2.97 g/kg, prepraćen u Neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća i to pet na području Kutine, četiri na području Siska, po tri na području Sinje i Novske, dvije na području Petrinje te po jedna na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

U tri nesreće s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđeno sedam osoba, dok je u 16 nesreća počinjena samo materijalna šteta.

Alkoholiziranost je utvrđena kod dva sudionika prometnih nesreća i to kod vozača osobnog automobila na području Siska u koncentraciji od 2.15 g/kg i vozačice mopeda na području Kutine u koncentraciji od 1.32 g/kg, a u ovim nesrećama lakše su ozlijeđene četiri osobe.

U jednoj nesreći s materijalnom štetom na području Novske vozač teretnog automobila koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola odbio je alkotestiranje te je zbog opasnosti da će nastaviti s vožnjom zadržan u prostorijama policije.

U četiri slučaja sudionici su pobjegli s mjesta nesreća te su dva na području Sunje i jedan na petrinjskom području naknadno pronađeni, dok se za jednim na sisačkom području još traga.



Stranica