Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 18. do 24. listopada 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena74 kaznena djela 

Pregled događaja za protekli tjedan       

 

KRIMINALITET          

U razdoblju od 18. do 24. listopada 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena74 kaznena djela, od kojih su36 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 31počinjeno je na području Kutine, potom 25 na području Siska, po četiri na području Novske, Petrinje i Gline te po dva na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, dok na području Dvora kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježene su34 krađe, osam teških krađa, po sedam prijetnji i uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, dva nasilnička ponašanja u obitelji te po jedan pokušaj ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protupravno oduzimanje slobode, razbojstvo, prijevara, zlouporaba opojnih droga, zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, povreda dužnosti uzdržavanja, krivotvorenje isprave, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, utaja i samovlast.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 28, od kojih su 16 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno12 narušavanja javnog reda i mira i to četiri na području Kutine, po dva na području Sunje i Petrinje te po jedno na području Siska, Novske, Gline i Gvozda, dok na području Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 20 počinitelja, od kojih je pet bilo pod utjecajem alkohola, jedan je zadržan u policijskoj postaji, a također jedan temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten je na bolničko liječenje.

U sedam slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom, potom u tri slučaja fizičkim sukobom, u dva omalovažavanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu te u po jednom slučaju puštanjem preglasne glazbe i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano pet narušavanja, za što je prijavljeno 11 počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 13 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u šest slučajeva na području Kutine, u tri slučaja na području Siska, dva na području Novske te u po jednom slučaju na području Gline i Gvozda, dok na području Sunje, Petrinje, Dvora i Hrvatske Kostajnice nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovalo je 18 počinitelja, od kojih je sedam uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, a četiri su zadržana u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježeno je sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo deset počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih15 na području Siska, deset na području Kutine, četiri na području Petrinje, dvije na području Sunje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline, Gvozda i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je sedam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a osam osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 26 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena četiri vozača, dok se za ostalima i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to devet dogodilo se zbog nepoštivanja prednosti prolaza, potom pet zbog nedržanja potrebnog razmaka, po četiri zbog nepropisnog uključivanja u promet i neprilagođene brzine itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je petkom - osam, potom ponedjeljkom - sedam, srijedom i četvrtkom - po pet, utorkom i subotom - po tri te u nedjelju - dvije prometne nesreće.

U tri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije nesreće na području Kutine te jednoj na području Sunje.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 13 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U tri nesreće s ozlijeđenim osobama pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja, ilegalnih prelazaka niti povreda državne granice.



Stranica