Djevojčica smrtno stradala

Tom je prilikom prvi vagon (najudaljeniji od lokomotive), a na kojemu su se nalazila druga dvojica manevrista, na pružnom prijelazu osiguranom Andrijinim križem 

U petak, 29. listopada oko 16.30 sati u ulici Rade Končara u Sisku, u industrijskoj zoni, strojovođa i manevrista lokomotivom su gurali 15 vagon-cisterni.

Tom je prilikom prvi vagon (najudaljeniji od lokomotive), a na kojemu su se nalazila druga dvojica manevrista, na pružnom prijelazu osiguranom Andrijinim križem udario u jedno i pol godišnju djevojčicu koja je na mjestu smrtno stradala.

Nakon navedenog kompozicija je nastavila s daljnjom vožnjom do industrijskog kruga, budući da strojovođa i trojica manevrista nisu primijetili sami događaj. Alkotestirani su te je tom prilikom utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola.

Uz policijske službenike očevid je vodila istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku, uz zamjenicu županijskog državnog odvjetnika, te je po nalogu istražne sutkinje naložena obdukcija.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.



Stranica