Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 2. do 7. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 56 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji 

Pregled događaja za protekli tjedan       

 

KRIMINALITET          

U razdoblju od 2. do 7. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 56 kaznenih djela, od kojih su 26 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 18 počinjeno je na području Siska, potom 13 na području Kutine, osam na području Petrinje, šest na području Gline, pet na području Novske, četiri na području Gvozda te po jedno na području Dvora i Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 16 prijetnji, 15 krađa, 12 teških krađa, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, po dva krivotvorenja isprave i kaznena djela krađe iz Zakona o energiji te po jedan pokušaj ubojstva, zlouporaba opojnih droga, povreda dužnosti uzdržavanja, teška tjelesna ozljeda i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 27, od kojih su 14 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 13 narušavanja javnog reda i mira i to pet na području Petrinje, četiri na području Novske, dva na području Gvozda te po jedno na području Siska i Gline, dok na području Sunje, Kutine, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju su sudjelovala 22 počinitelja, od kojih je deset bilo pod utjecajem alkohola, tri su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

U devet slučajeva javni red i mir narušen je svađom i vikom, potom u tri slučaja fizičkim sukobom te u po jednom slučaju omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, puštanjem preglasne glazbe i neovlaštenim pucanjem na javnom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano sedam narušavanja, za što je prijavljeno 12 počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 21 slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u osam slučajeva na području Siska, u šest slučaja na području Petrinje, pet na području Kutine te u dva slučaja na području Novske, dok na području Sunje, Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovalo je 28 počinitelja, od kojih je 14 uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, dva su zadržana u policijskoj postaji, a također dva temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena su na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je 12 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo 16 počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih 16 na području Kutine, osam na području Siska, četiri na području Novske, tri na području Petrinje te po jedna na području Sunje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline, Gvozda i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je osam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a deset osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 25 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena tri vozača, dok se za ostalima i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to 11 dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom deset zbog nedržanja potrebnog razmaka, tri zbog nepoštivanja prednosti prolaza, po dvije zbog nedržanja strane kretanja i nepropisnog pretjecanja itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je ponedjeljkom - 14, potom petkom - osam, četvrtkom - tri te utorkom, srijedom, subotom i nedjeljom - po dvije prometne nesreće.

U šest prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u četiri nesreće na području Kutine te po jednoj na području Sunje i Petrinje.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 13 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U šest nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a osam je lakše ozlijeđeno, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježen je jedan slučaj krijumčarenja preko državne granice počinjen od hrvatskog državljanina koji je pokušao prokrijumčariti 39 tableta s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani ilegalni prelasci niti povrede državne granice.



Stranica