Pretragom kuće pronađena marihuana i nezakonito oružje

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/marihuana12.jpg

Prilikom pretrage korišteni su službeni policijski pas za detekciju droga i pas za detekciju eksploziva te je tom prilikom u kući pronađeno i oduzeto 23,8 grama 

Foto:  Ilustracija

Jučer, 10. studenoga policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga i policijski službenici za Protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave te policijski službenici Policijske postaje Kutina, postupajući po nalogu Županijskog suda u Sisku, pretražili su kuću u mjestu Kletište, Grad Kutina, u kojoj prebiva 21-godišnji mladić.

Prilikom pretrage korišteni su službeni policijski pas za detekciju droga i pas za detekciju eksploziva te je tom prilikom u kući pronađeno i oduzeto 23,8 grama marihuane raspoređene u 14 manjih paketića, 996 komada raznog streljiva, prigušivač i četiri spremnika za automatsku pušku, dok je u obližnjoj šumi pronađena automatska puška s pripadajućim spremnikom koju je 21-godišnjak tamo sakrio.

On je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je marihuanu kupovao na zagrebačkom području te kod kuće pakirao u manje paketiće i prodavao na područje Kutine i okolnih mjesta.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog osnovane sumnje u kaznena djela zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, uz kaznenu prijavu osumnjičeni će danas biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.



Stranica