Policijski službenici napadnuti prilikom intervencije

Slika PU_SiM/vijesti/autopolhauba.jpg

Jučer, 14. studenog u jutarnjim satima u obiteljskoj kući u Ulici kralja Zvonimira u Gvozdu, 45-godišnji muškarac je svog 14-godišnjeg sina više puta drvenim štapom udario po rukama i nogama

Foto:  Ilustracija

 

Jučer, 14. studenog u jutarnjim satima u obiteljskoj kući u Ulici kralja Zvonimira u Gvozdu, 45-godišnji muškarac je svog 14-godišnjeg sina više puta drvenim štapom udario po rukama i nogama te rukama po licu i vratu, uslijed čega je sinu nanio lakše tjelesne ozljede.

Postupajući po o ovoj dojavi o nasilju u obitelji policijski službenici Policijske postaje Gvozd su uhitili 45-godišnjaka, koji je prilikom uhićenja odbio poći s njima, radi čega su nad njim policijski službenici uporabili sredstva za vezivanje.

Prilikom vezivanja 45-godišnjak je pružao otpor i vrijeđao policijske službenike, da bi u jednom trenutku i jednog policajca ugrizao za palac ruke, a drugog nogom udario u nogu.

U tom je trenutku iz kuhinje s nožem u ruci, prijeteći policijskim službenicima, izašao 17-godišnjak i tražio da mu puste oca.

Njega je u daljnjoj namjeri spriječila policijska službenica koja je također bila na ovoj intervenciji, a koja si je udarcem u vrata ozlijedila palac i kažiprst ruke.

Sve troje policijskih službenika je zadobilo ozljede koje su u Domu zdravlja Topusko okvalificirane kao lake, dok je 45-godišnjaku, koji se žalio na bolove, pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu utvrđene također lakše tjelesne ozljede.

Zbog napada na službenu osobu 17-godišnjak je uhićen i jučer doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje, dok će njegov otac zbog kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti tijekom današnjeg dana biti doveden istražnom sucu, a zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika biti će i prekršajno prijavljen.



Stranica