Poduzete mjere u prometu u dane „Martinja“

Slika PU_SiM/vijesti/rotaciona.jpg

Tijekom proslave „Martinja“ u vremenu od 11. do 14. studenog na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je ukupno 669 prometnih

Foto:  Ilustracija

Tijekom proslave „Martinja“ u vremenu od 11. do 14. studenog na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke evidentirano je ukupno 669 prometnih prekršaja.

Od toga su se 254 prekršaja odnosila na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja (najveća izmjerena brzina bila je 189 km/h), potom 44 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija alkohola bila je 2,86 promila), zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje evidentirano je 59 prekršaja, zbog isteka važenja prometne dozvole 21 prekršaj, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 11 prekršaja, potom po tri prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme dok je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, nekorištenja zaštitne kacige, nepoštivanja prednosti prolaska itd.

Od 44 vozača pod utjecajem alkohola njih 39 je upravljalo osobnim automobilima, tri su upravljala mopedima, dok su dva vozača upravljala ostalim vozilima (radni strojevi, traktori).

Kod 18 vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,51 do 1 primil, kod 11 vozača od 1,01 do 1,5 promila, kod 12 vozača alkoholiziranost je bila veća od 1,51 promila, dok su tri vozača odbila ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, po deset je bilo od 25 do 30 godina te od 41 do 50 godina, devet vozača bilo je u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, osam je bilo starije od 50 godina, dok je sedam vozača bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine starosti.

U ovom razdoblju (od 11. do 14 studenog) na našim prometnicama evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih su četiri nesreće bile s ozlijeđenim osobama (jedna je osoba teško, a četiri su lakše ozlijeđene), dok je u 15 nesreća nastala samo materijalna šteta.



Stranica