Kutinska prometna policija na autocesti provela akciju na brzinu

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_stop.jpg

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III te su utvrdili 57 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine

Foto:  Ilustracija     

 

U petak, 12. studenog od 12 do 17 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina na autocesti A3, Bregana – Zagreb – Lipovac proveli su akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja.

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III te su utvrdili 57 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja.                

Tako je utvrđeno 45 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene,  zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, dok je kaznom od 1 000 kuna kažnjeno 12 vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene.

Rekorder ove akcije bio je hrvatski državljanin koji je vozio brzinom od 188 km/h.

Tijekom trajanja akcije policijski službenici su jednog vozača upozorili zbog nekorištenja kratkih svjetala po danu, dok su jednog vozača kaznili zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake.

Ispitivanju alkoholiziranosti za vrijeme akcije podvrgnuto je 38 vozača te je tom prilikom kod jednog vozača (hrvatski državljanin) utvrđena koncentracija alkohola od 2,11 promila, radi čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu te je isključen iz prometa.



Stranica