Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekla 24 sata.

  

KRIMINALITET          

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 18  kaznenih djela, od kojih su deset počinili nepoznati počinitelji.

Pet kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Gline, po dva na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Novske i Gvozda.

Počinjeno je šest krađa, tri teške krađe, po dva uništenja i oštećenja tuđe stvari i utaje te po jedna prijetnja, tjelesna ozljeda, teška tjelesna ozljeda, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i kazneno djelo krađe iz Zakona o energiji.

  

JAVNI RED I MIR 

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, počinjena vikom i galamom na području Petrinje i Gvozda te fizičkim napadom na kutinskom području.

U narušavanju su sudjelovala tri počinitelja, od kojih je jedan odmah uhićen i doveden prekršajnom sudu, dok je jedan koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,22 promila zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u četiri slučaja obiteljskog nasilja i to dva na području Novske te po jednom na području Sunje i Kutine.

Počinilo ih je pet počinitelja, od kojih dva alkoholizirana. Tri počinitelja su uhićena i uz optužne prijedloge biti će dovedeni nadležnim prekršajnim sudovima, dok je jedan počinitelj zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, od kojih dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Petrinje i Gvozda.

U tri prometne nesreće ozlijeđeno je šest osoba. Jedna je osoba (biciklist) zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. U dvije prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika prometnih nesreća na području Gvozda i Petrinje, u koncentracijama od 1,70 i 1,74 promila.

Alkoholizirani vozač koji je izazvao prometnu nesreću na području Gvozda pobjegao je s mjesta nesreće te su ga policajci naknadno pronašli. 



Stranica