Sisak: Predavanje u knjižnici i čitaonici Caprag

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/zivimZivBezNasilja/Slika3.jpg

Foto: PP Sisak 

 Jučer je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak - Odjel Caprag, za članove Teens kluba organizirano predavanje na temu Ovisnost o internetu, u sklopu kojega je bilo riječi i o aktualnoj akciji Živim život bez nasilja koje su nositelji MUP i Ujedinjeni narodi u RH.

Na predavanju, koje je vodila mr. sc. Daša Poredoš-Lavor, dipl. soc. rada, uz prikazanu prezentaciju govorilo se o mogućnostima razvoja ovisnosti o računalnim sadržajima, facebooku, uporabi mobitela i sl., te izravnim štetnim posljedicama po zdravlje i svakodnevno funkcioniranje - školski (ne)uspjeh, fizičko otuđenje iz socijalne okoline, komplikacije u komunikacijskim odnosima, zanemarivanje zdravlja i higijene i sl.

Djeca i mladi upoznati su i s ulogom kontakt policajca u zajednici. Tako su imali niz zanimljivih pitanja za nazočnog sisačkog kontakt policajca Ivicu Krnica, poput: kako je u pritvoru, do koliko sati se može izlaziti, kako se javlja roditeljima kada se nešto dogodi, koje su posljedice točenja alkohola mladima i dr.

Mladi sudionici Teens kluba, koji su bili vrlo aktivni u diskusiji, predložili su i nove teme za sljedeće susrete: alkoholizam i droge u mladih, anoreksija i bulimija, komunikacija s roditeljima i sl.



Stranica