Četiri šumske krađe

Početkom mjeseca studenog u mjestu Brđani Kosa, Općina Sunja, 67-godišnji muškarac s područja Sunje je u šumi posjekao tri stabla hrasta i trupce odvezao svojoj kući

Početkom mjeseca studenog u mjestu Brđani Kosa, Općina Sunja, 67-godišnji muškarac s područja Sunje je u šumi posjekao tri stabla hrasta i trupce odvezao svojoj kući. Dvije vlasnice ove šume (stare 79 i 55 godina) štetu procjenjuju na oko 1 500 kuna, a trupci su od 67-godišnjaka oduzeti te je kazneno prijavljen zbog krađe.   

U proteklih mjesec dana u šumi u mjestu Bestrma, Općina Sunja, nepoznati je počinitelj posjekao i ukrao oko 20 stabala bagrema. Od 32-godišnjeg vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 800 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog krađe.

Šumska krađa prijavljena je i kutinskoj policiji. Naime, u rujnu ove godine nepoznati je počinitelj u šumi u mjestu Čaire, Grad Kutina, posjekao i ukrao 12 stabala graba. Po dostavljenom odštetnom zahtjevu šumarije šteta iznosi 1 067 kuna, a za počiniteljem se traga.

Zbog šumske krađe se traga i za nepoznatim počiniteljem koji je od 1. do 22. studenog u mjestu Krajiška Kutinica, Grad Kutina, u šumi posjekao i ukrao 73 stabla graba i bukve. Od odgovorne osobe oštećene šumarije, koja štetu procjenjuje na oko 15 tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava.



Stranica