Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend.

 

KRIMINALITET                                                                

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih su 13 počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, po tri na području Novske i Gline, po dva na području Kutine i Dvora te jedno na području Petrinje.

Počinjeno je 11 krađa, po dvije teške krađe i uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedna prijetnja i krivotvorenje isprave.

 

JAVNI RED I MIR 

Javni red i mir narušen je u pet slučajeva, od kojih su dva počinjena na području Petrinje, a po jedan na području Sunje, Novske i Gvozda.

Zabilježene su po dvije vike i galame te fizička sukoba, a u dva slučaja počinitelji su i omalovažavali te vrijeđali policajce koji su uspostavljali javni red i mir. Evidentiran je i jedan slučaj prosjačenja na javnom mjestu, dok je jedan prekršaj počinjen točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je deset počinitelja, od kojih šest pod utjecajem alkohola, a dva su zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u sedam slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih su po dva počinjena na području Siska i Kutine te po jedno na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U nasilju je sudjelovalo deset počinitelja, od kojih šest alkoholiziranih.

Četiri počinitelja odmah su uhićena i dovedena nadležnim prekršajnim sudovima, jedan je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, pet na području Siska, tri na području Novske, po dvije na području Petrinje i Gline te jedna na području Gvozda. U tri prometne nesreće lakše tjelesne ozljede zadobilo je šest osoba, dok je u deset nesreća počinjena samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika prometnih nesreća.

Četiri sudionika pobjegla su s mjesta nesreća te je jedan od njih naknadno pronađen, a za drugima se još traga. 



Stranica