Održano predavanje članovima sisačkog moto-kluba

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/zivimZivBezNasilja/Predavanje-motoristima1.jpg

Članovi moto-kluba Sisak tom su prilikom upoznati sa stanjem sigurnosti na području koje operativno pokriva sisačka prometna policija pa je tako policajac Franjko istaknuo da je stanje

Foto:  PPrP Sisak                              

U petak, 26. studenog s početkom u 17 sati u Sisku u Perivoju Viktorovac, u prostorijama mladih „Skwhat“, održano je edukativno predavanje članovima moto-kluba Siscia Sisak.

Na predavanju je bilo prisutno 40-tak članova toga kluba kojima je predavanje održao Marinko Franjko, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Sisak, a uz njega i druge sisačke prometne policajce na predavanju je bio nazočan i djelatnik Auto kluba Sisak.

Članovi moto-kluba Sisak tom su prilikom upoznati sa stanjem sigurnosti na području koje operativno pokriva sisačka prometna policija pa je tako policajac Franjko istaknuo da je stanje zadovoljavajuće, iznoseći podatak da 2007. i ove, 2010. godine nije bilo poginulih  vozača motocikala, dok je 2005, 2006, 2008. i 2009. godine u prometu na sisačkom području poginuo po jedan motociklist. Iskoristio je ovu priliku te nazočne upoznao i sa zakonskim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Održana je i power-point prezentacija koja se sastojala od tematskih cjelina koje govore o najčešćim razlozima stradavanja motociklista u prometnim nesrećama, o posebnostima i opasnostima u vožnji motociklom te preporukama za sigurnu vožnju.

Nakon održane prezentacije nazočnima su pokazani i objašnjeni načini rada mjernih uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila te uređaj za mjerenje alkoholiziranosti sudionika u prometu, a koje djelatnici policije koriste u svom radu. 



Stranica