Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 22. do 28. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 60 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili

Pregled događaja za protekli tjedan       

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 22. do 28. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 60 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 20 počinjeno je na području Siska, potom 17 na području Kutine, sedam na području Gline, po pet na području Novske i Petrinje te po tri na području Dvora i Gvozda, dok na području Sunje i Hrvatske Kostajnice kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 30 krađa, devet prijetnji, pet teških krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dva izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, krivotvorenje isprave, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, utaja, samovlast, povreda mira pokojnika, pronevjera, lažno prijavljivanje kaznenog djela, prijevara u gospodarskom poslovanju i protupravna naplata.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 17, od kojih su 13 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno devet narušavanja javnog reda i mira i to po dva na području Sunje i Petrinje te po jedno na području Siska, Kutine, Novske, Gline i Gvozda, dok na području Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 14 počinitelja, od kojih je devet bilo pod utjecajem alkohola, tri su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

U četiri slučaja javni red i mir narušen je omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, u tri slučaja svađom i vikom, u dva fizičkim sukobom te u po jednom slučaju puštanjem preglasne glazbe, točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola, naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu i prosjačenjem na javnom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano pet narušavanja, za što je prijavljeno deset počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 18 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u pet slučajeva na području Petrinje, u po četiri slučaja na području Siska i Kutine, u po dva na području Novske i Gline te u jednom slučaju na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Sunje, Dvora i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovao je 21 počinitelj, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, devet je uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, tri su zadržana u policijskoj postaji, a također tri temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena su na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo deset počinitelja.

 

PROMET          

Na prometnicama se dogodilo 29 prometnih nesreća, od kojih 13 na području Siska, četiri na području Novske, po tri na području Kutine, Petrinje i Gline, dvije na području Hrvatske Kostajnice te jedna na području Gvozda, dok na području Sunje i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je zadobila lakše tjelesne ozljede, potom šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a devet osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 22 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta.

U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te je naknadnim radom pronađen jedan vozač, dok se za ostalima i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to 13 dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom pet zbog nedržanja strane kretanja,  dvije zbog nedržanja potrebnog razmaka itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je petkom - sedam, potom ponedjeljkom - šest, srijedom i četvrtkom - po četiri, utorkom i nedjeljom - po tri te subotom - dvije prometne nesreće.       

U četiri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u po jednoj nesreći na na području Siska, Kutine, Petrinje i Novske.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 13 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U tri nesreće s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđeno šest osoba, dok je u deset nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja, ilegalnih prelazaka niti povreda državne granice. 



Stranica