Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja u protekla 24 sata

 

KRIMINALITET                                                                

 U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 13 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, tri na području Kutine te po jedno na području Petrinje, Novske, Hrvatske Kostajnice i Gline.

Počinjeno je šest krađa, po dva uništenja i oštećenja tuđe stvari i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedna teška krađa, utaja i krivotvorenje isprave.

 

JAVNI RED I MIR 

Javni red i mir narušen je u dva slučaja i to fizičkim sukobom na području Siska te omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika na području Petrinje.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je pet počinitelja, od kojih su dva bila pod utjecajem alkohola. Jedan počinitelj je zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja, a jedan je uhićen i uz optužni prijedlog biti će doveden na prekršajni sud.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u dva slučaja obiteljskog nasilja, počinjena na području Kutine i Petrinje.  

U nasilju su sudjelovala dva počinitelja, oba pod utjecajem alkohola.

Jedan počinitelj je odmah uhićen i doveden nadležnom prekršajnom sudu, a jedan je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo osam prometnih nesreća i to šest na sisačkom i dvije na kutinskom području.

U jednoj prometnoj nesreći u Sisku teške tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život, zadobila je jedna osoba (pješak), dok je u ostalim nesrećama nastala samo materijalna šteta.

U prometnim nesrećama nisu sudjelovali alkoholizirani vozači, a jedan sudionik prometne nesreće u Sisku pobjegao je s mjesta nesreće te je naknadno pronađen.



Stranica