Kutina: Otkriven počinitelj nekoliko šumskih krađa

Slika PU_SiM/vijesti/2010/rame_polic.jpg

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je da je ovaj 35-godišnjak na području Krajiške Kutinice počinio još tri šumske krađe rušeći

Foto: Ilustracija

Tijekom listopada ove godine 35-godišnji muškarac s područja Kutine angažirao je četvoricu muškaraca da mu u Krajiškoj Kutinici, Grad Kutina, sruše i dovezu drva iz šume. Pritom im je rekao da je šuma njegovo vlasništvo, iako joj je vlasnik 56-godišnja Kutinčanka, te da će im troškove rada namiriti drvom iz te šume. Muškarci su srušili ukupno 26 stabala bukve i graba, čime je vlasnica oštećena za oko 10 tisuća kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je kazneno prijavljen zbog krađe.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je da je ovaj 35-godišnjak na području Krajiške Kutinice počinio još tri šumske krađe rušeći i odvozeći stabla graba i bukve u šumama vlasništvo Hrvatskih šuma. Naime, on je u srpnju ove godine u jednoj šumi srušio i ukrao ukupno 26 stabala vrijednosti 2 590 kuna, a koje je prodao nepoznatoj osobi. U kolovozu je posjekao i ukrao 59 stabala vrijednosti 6 670 kuna, a u listopadu 73 stabla vrijednosti oko 15 tisuća kuna, od kojih je dio prodao nepoznatoj osobi, a dio potrošio za osobne potrebe. I zbog ovih krađa kutinska policija je 35-godišnjaka kazneno prijavila. 



Stranica