Gvozd: Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika PU_SiM/vijesti/2010/autopoldesna.jpg

U konzultaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku policijski službenici Policijske postaje Gvozd su zbog kaznenog djela dovođenja u

Foto: Ilustracija

U konzultaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku policijski službenici Policijske postaje Gvozd su zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom podnijeli kaznenu prijavu protiv 46-godišnjeg muškarca iz Virovitice.

Naime, on je 5. listopada na gradilištu stambene zgrade u Gvozdu, kao zaposlenik poduzeća s područja Virovitice koje je izvodilo radove, prilikom istovara tereta iz teretnog vozila, sa zemlje upravljao daljinskim upravljačem toranjskom dizalicom te postavio nosivu konzolu na maksimalnu nosivost od 1 250 kilograma, da bi potom dizalicom podigao teret od 2 646 kilograma.

Zbog preopterećenja je došlo do automatske blokade dizalice, trzaja i ljuljanja konstrukcije te zanošenja i pada kompletne konstrukcije s teretom s visine od 19,6 metara.

Uslijed pada oštećena je dizalica, krovište jedne kuće, parkirani osobni automobil i silos za građevinski materijal, čime je ukupno pričinjena šteta od oko 85 tisuća kuna.

 

Vezana vijest:  od 6. listopada 2010. godine: Dizalica oštetila krov kuće, automobil i silos



Stranica