Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend

 

KRIMINALITET                                                                             

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Kutine, četiri na području Novske, po dva na području Hrvatske Kostajnice i Petrinje te jedno na području Dvora.

Počinjeno je 11 krađa, četiri prijetnje, po dvije teške krađe, uništenja i oštećenja tuđe stvari te izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i po jedno kazneno djelo razbojstva, utaje i protuzakonitog lova. 

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, četiri počinjena na području Siska, dva na području Kutine i po jedno na području Sunje i Novske, a u njima je sudjelovalo 16 počinitelja, od kojih šest pod utjecajem alkohola.

U četiri događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u dva događaja držanjem životinja bez nadzora, a zabilježen je i po jedan slučaj vike i galame te odavanja skitnji i prosjačenju.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, tri počinjena na području Siska i po jedan na području Kutine, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda, a u njima je sudjelovalo sedam počinitelja, od kojih pet pod utjecajem alkohola.

Dva alkoholizirana počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji, a četiri počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, pet na području Siska te po jedna na području Kutine, Novske, Sunje i Gline. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

U tri nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, sudjelovali su alkoholizirani vozači. Četiri vozača su pobjegla s mjesta nesreće te su tri naknadno otkrivena, dok se za jednim još traga. 



Stranica