Ovoga vikenda na autocesti nekoliko velikih brzina

Slika PU_SiM/Vijesti/2010/autoPolUnutra.jpg

Rekorder vikenda bio je hrvatski državljanin koji je u subotu, 4. prosinca oko 14 sati kod Kutine „uhvaćen presretačem“ u prometnom prekršaju, a upravljao je

Foto:  Ilustracija                               

U subotu, 4. prosinca u 15.10 sati na 144 kilometru južne kolničke trake autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac (kod Novske), prilikom redovnog nadzora prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina sa službenim vozilom tzv. presretačem, u prometnom prekršaju zaustavili su osobni automobil marke Mercedes kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 210 km/h upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Provedenim prekršajnim postupkom njemu je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna u iznosu od 3 000 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Istog dana u 16 sati na 122 kilometru sjeverne kolničke trake (kod Novske) „presretač“ je u prometnom prekršaju „uhvatio“ osobni automobil marke BMW 520 kojim je u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 220 km/h upravljao državljanin Crne Gore. Njemu je također naplaćena novčana kazna od 3 000 kuna, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci.

Narednog dana, 5. prosinca u 18.45 sati na 121 kilometru južne kolničke trake (kod Novske), u prekršaju je zaustavljen osobni automobil marke AUDI A4 kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 206 km/h upravljao državljanin Austrije. I njemu je naplaćena istovrsna novčana kazna i izrečena zaštitna mjera.

Rekorder vikenda bio je hrvatski državljanin koji je u subotu, 4. prosinca oko 14 sati kod Kutine „uhvaćen presretačem“ u prometnom prekršaju, a upravljao je iz smjera Zagreba u smjeru Slavonskog Broda brzinom od 233 km/h osobnim automobilom marke Mercedes. Protiv njega slijedi podnošenje prekršajnog naloga, uz izricanje novčane kazne od 5 000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.



Stranica