Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 29. studenog do 5. prosinca 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 69 kaznenih djela, od kojih su 38 počinili 

Pregled događaja za protekli tjedan       

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 29. studenog do 5. prosinca 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 69 kaznenih djela, od kojih su 38 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 21 počinjeno je na području Siska, potom 20 na području Kutine, 12 na području Petrinje, šest na području Novske, četiri na području Hrvatske Kostajnice, po dva na području Gline i Gvozda te po jedno na području Sunje i Dvora.

Zabilježena je 31 krađa, devet prijetnji, pet teških krađa, šest uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, po tri razbojstva i utaje te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, zlouporaba opojnih droga, povreda dužnosti uzdržavanja, krivotvorenje isprave, tjelesna ozljeda, krađa po Zakonu o energiji, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i protuzakoniti lov.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 24, od kojih su 14 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 15 narušavanja javnog reda i mira i to šest na području Siska, četiri na području Kutine, po dva na području Sunje i Novske te jedno na području Petrinje, dok na području Gline, Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 29 počinitelja, od kojih je 12 bilo pod utjecajem alkohola, a dva su zadržana u policijskoj postaji.

U sedam slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u pet svađom i vikom, u dva držanjem životinja bez nadzora te u po jednom slučaju omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i odavanjem skitnji i prosjačenju.                      

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano osam narušavanja, za što je prijavljeno 16 počinitelja.           

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 19 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u sedam slučajeva na području Siska, u četiri na području Petrinje, tri na području Kutine, dva na području Hrvatske Kostajnice te u po jednom slučaju na području Novske, Gline i Gvozda, dok na području Sunje i Dvora nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovala su 22 počinitelja, od kojih je 15 bilo pod utjecajem alkohola, devet je uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, pet je zadržano u policijskoj postaji, a dva su temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je sedam slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo sedam počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 27 prometnih nesreća, od kojih 15 na području Siska, šest na području Kutine, dvije na području Petrinje te po jedna na području Novske, Gvozda, Gline i Sunje, dok na području Hrvatske Kostajnice i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je osam nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a sedam osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 19 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom svi pronađeni.

Najviše prometnih nesreća i to osam dogodilo se zbog nepoštivanja prednosti prolaza, potom sedam zbog neprilagođene brzine, pet zbog nedržanja strane kretanja itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je ponedjeljkom - osam, potom srijedom - sedam, petkom - šest, subotom i nedjeljom - po dvije te utorkom i četvrtkom - po jedna prometna nesreća.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije nesreće na području Siska te po jednoj na području Kutine, Petrinje i Sunje.                      

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, devet nesreća dogodilo se u dane vikenda. U dvije nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice koja su počinila četiri hrvatska i jedan austrijski državljanin. Oni su tom prilikom pokušali prokrijumčariti ukupno 410 kutija cigareta i 92 tablete s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani nezakoniti prelasci niti povrede državne granice.



Stranica